X-MAS

Trip to Malaysia

onsdag den 29. oktober 2008

Resume´ af Carsten Jensens artikel "simultane dialoger

Carsten Jessen skriver i sin artikel om simultane dialoger,som han betegner de egenskaber de unge har idag ved at kommunikerer via bla. deres mobiltlf og andre kommunikationsmedier.
Han beskriver hvordan de unges muligheder er vokset kollosalt inden for kommunikatinonsmediet og at de idag er sociale på et andet plan end man var for bare nogle år tilbage.
Få år tilbage var man social når man var i rum sammen og var fysisk tilstede,dette behøver de unge ikke idag og kan være sociale på tværs af de fysiske rums grænser, de samtaler via sms´er døgnet rundt og kan være sociale i flere sociale sammenhænge på een og samme tid.
CJ. skriver også om en genrationsforskel, der er når man taler unges evner til at koncentrere sig i lægere tid,dette menes af nogle at de unge idag ikke er i stand til ret længe af gange pga deres zapperi imellem medier.Her mener CJ at dette er en fejlagtig fortolkning.
CJ.referer til en efterskole der forbød mobiltlf på skolen da man var bange for at de unge ikke ville opnå og knytte tætte sociale relationer til hinanden på skolen.
Kommunikationsmedierne skaber sammenhæng i de unges sociale relationer siger CJ. da de idag har en hverdag præget af mange sociale skift og med mobilen som redskab har de unge her en mulighed for at bevare kontinuiteten i de sociale fællesskaber.
CJ. skriver også at hvad den ældre generation kan opfatte som forvirret zapperi for de unge imellem div. medier og lektie læsning kan være langvarige simultan dialoger imellem sociale relationer.
CJ. slutter af med at skrive at han mener at uddannelses systemet står overfor en udfordring med at bryde traditionen om at undervisning bedst foregår i lukkede rum for at skabe koncentration.

Ingen kommentarer: