Artiklen handler om telefonens indtog i det ganske land før 1920.
KTAS introducerede telefonen i en reklame efter tidens trend som man havde kunnet følge nogle år forinden hvordan den var blevet karikeret,illusreret , humorisktisk og satirisk fortalt i div illusrerede blade, sunget om til revyer i Tivolis Glassal.
Telefonen blev nu brugt som undskyldning for at komme lidt nærmere let påklædte kvinder, da telefonen jo altid ringer når man mindst venter det og mest ubelejligt,som når kvinden var ved at skifte tøj.
Før 1910 blev telefonen bebrejdet at tage kvinderne fra de huslige pligter og børnepasningen,efter 1910 ændrede dette sig dog, i hvert fald i USA hvor det blev anerkendt at den private telefon blev brugt til at pleje de sociale kontakter.
Kvindens plads var i hjemmet og blev også brugt som frontfigur i reklamerne, der var ikke erhvervskvinder at skue i disse.
Kvinderne fik før 1900 ikke besøg udefra uden der var andre tilstede,så nu var dette med telefonen et moderne tiltag til kvindens frigjorthed, de var nu i forbindelse med livet uden for hjemmet via telefonen.
Efter 1910 begynder kvinden i KTAS´ reklamee at ligne en erhvervskvinde ved at have tyende at se til og tilmed ligner en receptionist, der er tækkelig klædt.Hun signalerer klart et helt til en anden kundekreds end før.
Da kvinder i 1875 nu fik adgang til at studere og kvinder og tyende nu efter 1908 har fået valgret og kvinderne nu begynder at hverve sig som bla lærerinder reklamerer KTAS med at telefonen vil være en god investering for den selvstændige kvinde...........Emma GAD
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar